ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Imagine cu intrebari frecvente1 .Care sunt avantajele utilizarii GPL?

Avantajul major in folosirea GPL este potentialul de economisire a costurilor, poate fi de pana la 50% mai ieftin decat benzina.

Alte avantaje sunt emisiile reduse de gaze, o mai lunga de viata a motorului si, in unele cazuri, o performanta mai buna.

 

2. Ce este o instalatie GPL auto?

‘Instalatie GPL” este denumirea folosita popular pentru un Sistem de Alimentare Alternativa cu Gaz Petrolifer Lichefiat (GPL) pentru un vehicul.

3. Cu cât creste consumul pe GPL fata de benzina?

În conditii corecte de adaptare, consumul creste cu 1 – 2 procente. Atentie!, aceste date sunt valabile doar daca sistemul ales este stabil în reglaje si corect montat si reglat.

4. Motorul care functioneaza pe GPL se defecteaza mai repede?

În mod normal functionarea pe GPL prelungeste viata motorului prin pastrarea calitatilor de ungere a uleiului pe toata durata de utilizare, practic uleiul nu se mai degradeaza prin amestecarea cu combustibi partial ars.

5. Daca montez gpl performantele motorului vor scadea dramatic?

Iarasi NU. Instalatiile GPL de ultima generatie (injectia secventiala directa) asigura performante excelente masinii dvs. Pierderea de putere fiind insesizabila (2-3%), ea putand fi observata doar pe standul dinamic. O pierdere de putere ceva mai mare, dar nu alarmanta, o au instalatiile gpl traditionale (pe carburatie).

6. Exista autovehicule incompatibile conversiei gpl?

Da, exista, insa numarul lor este foarte mic. Majoritatea autovehiculelor pot fi convertite pe gpl. Intrebati montatorul daca masina dvs. se preteaza conversiei cu gpl.

7. Care este durata montajului?

Durata montajului se face in functie de masina si numarul cilindrilor pe care aceasta il are. (minim 2 ore si maxim 5 ore)

8. Dupa montaj instalatia de gaz trebuie omologata?

Da. Procedura este insa foarte simpla. Instalatia se omologheaza la R.A.R (Registrul Auto Roman). Trebuie sa va prezentati cu certificatul de inmatriculare, cartea de identitate, buletinul si documentele eliberate de montatorul dvs. Instalatia se monteaza conform unor reguli bine stabilite, dupa care este verificata de catre montatorul dvs. R.A.R-ul la randul sau verifica si constata daca au fost indeplinite conditiile necesare omologarii (amplasare corecta a pieselor, montaj, serii, marci de omologare).

9. Daca montez instalatie de gpl, masina mea va mai merge si pe benzina?

Da. GPL-ul este o alternativa non-exclusiva. Masina dvs. va putea functiona atat pe gaz cat si pe benzina, astfel autonomia ei crescand considerabil.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne Contactați.

PREŢ ŞI GARANŢIE
Pretul instalatiei GPL se stabileste in functie de tipul si modelul autoturismului si configurarea acesteia pe autoturism.
Garantia instalatiilor gpl Fratelli este de 24 de luni fara limita de kilometri.
INSTALAŢIE GPL AUTO BMW